Має специфічне ставлення до Путіна, але…: у Раді розповіли, чому українцям не варто боятися Трампа

Читать на русском
Автор
502
Дональд Трамп
Дональд Трамп. Фото Відкриті джерела

Нардеп назвав причини популярності Трампа

Попри те, що Дональд Трамп неодноразово демонстрував досить специфічне ставлення до РФ і Володимира Путіна зокрема, вважати його проросійським кандидатом не варто. Він — проамериканський політик, який переслідує передусім національні інтереси.

Таку думку у коментарі "Телеграфу" висловив голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко. За його словами, саме цим зумовлена шалена популярність Трампа в окремих штатах і досить висока підтримка виборців на всій території США.

"Його обіцянки захищати національні цінності США і політичне гасло Let's make America great again — "зробимо Америку великою знову" – знаходять відгук у серцях пересічних американців. Стосовно його ставлення до Росії можуть бути різні думки, але не слід забувати, що саме за його правління Україна почала отримувати першу відчутну військову допомогу від США", — підкреслив Мережко.

Водночас народний депутат зазначив, що українцям не варто хвилюватися через можливу зміну влади у США. На його думку, Україна знайде спільну мову з будь-яким американським президентом.

"Адже вирішальну роль для нього відіграватиме переслідування національних інтересів США. Перемога автократичних режимів над демократією шляхом збройної агресії та терористичних актів проти цивільного населення точно не входять у цей перелік", — підсумував Мережко.

Детальніше про те, що саме Україна може запропонувати новому очільнику Білого дому і на яких національних інтересах американців ми можемо "зіграти", читайте у матеріалі "Телеграфа": "Зброя, літій та IT-технології: чим ще Україна може зацікавити США у разі перемоги Трампа".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що за результатами опитування Дональд Трамп випереджає президента-демократа Джо Байдена на 6%. Він обходить чинного президента США з результатом 40% проти 34%.