У Японії зробили нову заяву з приводу Курил: Медведєв відповів хамством

Читать на русском
Автор
6094
Курильські острови
Курильські острови. Фото Wikipedia

Фуміо Кісіда запропонував підписати мирний договір із Росією. У Кремлі відповіли по-хамськи

Японія хоче вирішення територіальних питань щодо Курильських островів. Прагнення укласти відповідну угоду з російською стороною підтвердив японський прем’єр-міністр Фуміо Кісіда.

Він запропонував підписати мирний договір із Росією. Але попередив, що це станеться лише у тому випадку, якщо Москва вирішить поточні територіальні питання. Таку заяву Фуміо Кісіда зробив в ефірі японського телеканалу Shugiin TV.

"Японія, як і раніше, твердо віддана курсу, спрямованому на укладення мирного договору", — підкреслив прем’єр-міністр. Цю тезу він озвучив у ході своєї програмної промови.

У Кремлі відреагували на цю пропозицію. Відповідь була хамська.

"Нам глибоко наплювати на "почуття японського народу" по так званих Північних територіях. Це не "спірні території", це – Росія", — заявив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв.

Варто зазначити, що мирний договір між Росією та Японією не підписується понад 70 років. Умовою його укладання Токіо називає повернення островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан та Хабомаї. Москва вважає, що Південні Курили увійшли до складу СРСР за підсумками Другої світової війни та суверенітет над ними не підлягає сумніву.

У Японії назвали несправедливою позицію Росії щодо Курильських островів.

Раніше "Телеграф" повідомив, що Японія надасть кошти на закупівлю важливого обладнання для України.