Шольц прилетів до США та зустрівся "з самим собою": фото з "двійником"

Читать на русском
Автор
2949
Кріс Кунс та Олаф Шольц
Кріс Кунс та Олаф Шольц. Фото twitter.com/ChrisCoons

Вони схожі як брати

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 8 лютого прибув до Вашингтона. Мета його візиту до США — закликати Сенат допомогти Україні для захисту від російської агресії. У кулуарах він зустрів свого "двійника" — сенатора-демократа Кріса Кунса.

"Приємно знову побачити мого двійника — Кріса Кунса", — написав Шольц у соцмережі Х (колишній twitter), опублікувавши спільне фото. Кунс на своїй сторінці підписав знімок німецькою: "Хто є хто?".

Шольц звернувся до американських сенаторів із закликом надати подальшу допомогу Києву. Він наголосив, що "Україна потребує нашої спільної підтримки, щоб захистити себе від російської агресії". У канцлера Німеччини заплановано зустріч із президентом США Джо Байденом.

Нагадаємо, що раніше колишній глава Міністерства закордонних справ України Володимир Огризко розповів "Телеграфу", для чого Шольц вирішив відвідати США. За його словами, йтиметься і про координацію зусиль з американцями, і про пошук альтернативних способів допомагати Україні. Ці теми точно обговорюватимуться у предметному ключі.

Як повідомляв "Телеграф", раніше Олаф Шольц закликав Європу збільшити допомогу Україні, Україні, яка бореться за свободу та протистоїть російській агресії та її лідеру Володимиру Путіну. Він наголосив, що підтримка України не повинна залежати лише від Німеччини.