Обговорять Україну і не тільки: про що говоритимуть Байден та Шольц у Білому домі

Читать на русском
Автор
898
Олаф Шольц та Джо Байден
Олаф Шольц та Джо Байден. Фото AP Photo

Рішення політиків після цієї зустрічі можуть змінити ситуацію в Україні на краще

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байден проведе переговори з Олафом Шольцем, канцлером Німеччини. Їхня зустріч відбудеться у Білому домі 9 лютого 2024 року, вони обговорять допомогу Україні та інші важливі питання міжнародного порядку денного.

На цій зустрічі Джо Байден та Олаф Шольц збираються підтвердити подальшу підтримку України. Про це йдеться у заяві прессекретаря Білого дому Карін Жан-П’єр.

Поділ України увійшов до переліку глобальних ризиків 2024 року

"Обидва лідери підтвердять свою рішучу підтримку захисту Україною своєї землі та свого народу від агресивної війни Росії", — йдеться у заяві.

Що ще обговорять Байден та Шольц

Лідери США та Німеччини також винесли на порядок денний питання, пов’язані із ситуацією на Близькому Сході. Вони обговорять зусилля щодо запобігання ескалації у регіоні.

Джо Байден та Олаф Шольц підтримують право Ізраїлю на самооборону. Лідери також обговорять збільшення допомоги мирним жителям сектору Гази.

На порядку денному у Байдена та Шольца також обговорення підготовки до наступного саміту НАТО. Вони мають намір координувати свої дії до наступних зборів Північноатлантичного альянсу.

Відомо, що наступний саміт НАТО відбудеться на території Штатів. Точна дата поки не оприлюднена, але, ймовірно, засідання відбудеться в середині літа 2024 року.

Зазначимо, що ця зустріч пройде у непростих умовах для кожного із лідерів. У Німеччині вже почали готувати план оборони на випадок війни з Росією. Документ мають намір розробити до березня 2024 року. До роботи залучили спеціалістів із різних галузей.

Джо Байден має внутрішні проблеми з міграційною політикою, яку він згоден посилити в обмін на допомогу Україні. У Техасі загострюється ситуація. Влада штату дала розпорядження будувати барикади на кордоні з Мексикою. Губернатори інших штатів підтримують і навіть направили до Техасу допомогу.

Проте від рішень Байдена та Шольца залежить наше майбутнє. На території України триває війна, і армії потрібна підтримка озброєнням та грошима. Ворог щодня проводить десятки штурмів позицій ЗСУ, а вночі атакує дронами та ракетами мирне населення.

Раніше "Телеграф" писав, що основним пріоритетом для Росії є Авдіївка. Це підтвердили у британській розвідці. Іноземні експерти також назвали останні позиційні перемоги ворога.