Трагедія з українцями у Польщі: підлітки провалилися під лід

Читать на русском
Автор
1389
Дітей доставили в лікарню у важкому стані
Дітей доставили в лікарню у важкому стані. Фото Слово і діло

Обоє хлопців померли, силовики вже почали розслідування

У суботу, 17 лютого, двоє підлітків з України провалилися під кригу на озері Вігри у селі Старий Фільварок (північ Польщі). Хлопців віком 12 та 16 років витягли з води, однак діти померли у лікарні.

Про це повідомляє Portal Samorzadowy. Інцидент стався приблизно за 200 метрів від берега.

Наразі прокуратура Сувальського повіту розпочала розслідування щодо опікунів підлітків за статтею про загрозу життю неповнолітніх та ненавмисне вбивство.

"У рятувальній операції на озері брали участь майже 30 пожежників з Сувалків і Августува, в тому числі пожежні водолази, які використовували човни і льодоходи, а також задіяли вертоліт швидкої допомоги. Після реанімаційних заходів хлопців доставили до лікарні, де вони померли", – йдеться в повідомленні.

Лікарі, які прибули на місце події, змогли відновити життєві показники хлопців. Однак, їх доставили в лікарню у важкому стані. Один підліток помер у суботу ввечері, другий – після опівночі в неділю.

Раніше "Телеграф" писав, що на Тернопільщині поблизу села Переволока троє дітей провалилися під кригу. Внаслідок потепління лід став затонким і не витримав вагу підлітків. Після тривалих пошуків рятувальники дістали з водойми тіла загиблих.