Ось вам і "міць" Радянської армії: легендарна зброя, яку СРСР вкрав у Заходу, ви здивуєтеся (фото)

Читать на русском
Автор
639
Ось вам і "міць" Радянської армії: легендарна зброя, яку СРСР вкрав у Заходу, ви здивуєтеся (фото)

Цими речами пишалися та хвалилися

СРСР був відомий своєю тотальною крадіжкою технологій у Заходу. Але мало хто знає, що навіть сильна радянська армія воювала дешевими підробками.

"Телеграф" розповідає про радянську зброю, яку Союз скопіював у Заходу. Цими речами пишалися та хвалилися.

Легендарний пістолет ТТ

І зовні, і конструктивно, цей пістолет дуже схожий на Браунінг 1903, адаптований під патрон іншого калібру. До речі, як пишуть російські ЗМІ, не так давно в колекції Тульського збройового заводу було знайдено рідкісний зразок Браунінга, з якого, можливо, скопіювали ТТ.

Не менш легендарний ППД

У 1934 році у Радянської армії з’явився пістолет-кулемет ППД.

І все б нічого, але він як дві краплі води схожий на фінський пістолет-кулемет Суомі, випущений 1931 року.

Бомбардувальник B 29

Під час бойових вильотів під час операції Маттерхорн кілька літаків американських B-29 отримали пошкодження та приземлилися на радянській території. Один B-29 розбився, троє інших здійснили вимушену посадку. Для Сталіна прибуття В-29 на радянську землю стало справжнім подарунком. Тому Сталін наказав авіаконструктору Туполєву зробити точну копію B-29, болт до болта, за два роки. В цілому йому це вдалося, хоча багато деталей у СРСР так і не змогли повторити. Копію назвали Ту-4.

Потішний факт: першу радянську атомну бомбу РДС-1, зроблену на зразок американського "Товстуна" (Fat Man), було скинуто саме з Ту-4.

Один із перших радянських танків

Т-26 був ліцензійною копією популярного британського експортного танка Vickers Mk E.

Ще один танк БТ-2

Куплений у США разом із пакетом конструкторської документації танк М1928 Крісті після адаптації став радянським танком БТ-2.

Нагадаємо, що це далеко не весь список запозичень СРСР, що більше дізнатися про те, що ще вкрав СРСР у Заходу, ви можете у матеріалі "Телеграфа", перейшовши за посиланням.