В Ужгороді знайшли гігантський гриб: як він виглядає і чи можна їсти (фото)
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Окремі види дощовика можуть важити 10 кілограмів
Зараз в Україні триває сезон грибів, тож люди "полюють" за цікавими видами, які можна приготувати і споживати. Так в Ужгороді знайшли величезний гриб білого кольору, який називають дощовиком.
Відповідне фото опублікували у місцевому пабліку. Деякі користувачі розповіли, що полюбляють такий гриб і готують з нього відбивні. Дощовик росте по всій Україні, однак трапляється він не дуже часто. Переважно його можна знайти у лісах, на галявинах, але після дощу.
Дощовик походить із родини шампіньйонових. Його ще називають пороховик або тютюновий гриб, тому що коли його стискаєш, то можна побачити своєрідний "димок". У цей момент з внутрішньої порожнини гриба виділяється велика кількість дрібних спор.
Особливість дощовика в об'ємній "шапочці", яка може сягати 70 сантиметрів в діаметрі. Також окремі види важать приблизно 10 кілограмів. Дощовики мають біле забарвлення та круглу або грушеподібну форму.
Найкраще споживати саме молоді дощовики, поки вони мають білу м'якоть. Тоді вони будуть корисними для організму. Також дощовика потрібно готувати протягом 3 годин після збору, адже після цього він починає старіти. Якщо такий гриб набув сіруватого кольору, тоді його не можна їсти.
Раніше "Телеграф", де можна побачити гриб, який називається гіропор синіючий. Його знайшли на Рівненщині.