У ПАРЄ новий президент: що це означає для України

Читать на русском
Автор
1083
Виступ нового президента ПАРЄ
Виступ нового президента ПАРЄ. Фото Facebook

Січнева сесія ПАРЄ почалась плідно

У понеділок, 22 січня, стартувала січнева сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). На ній грецький депутат Теодорос Руссопулос був обраний новим президентом Асамблеї.

Важливим є те, що він підтримує Україну. Про це повідомила член української делегації в Асамблеї, заступниця голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, Євгенія Кравчук.

"Січнева сесія ПАРЄ офіційно стартувала. І вже перші новини – Теодорос Руссопулос – новий Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи! Щойно на зимовій сесії ПАРЄ грецького політика обрали на посаду президента Асамблеї. Він був єдиним кандидатом", — зазначила нардепка у Facebook.

Теодорос Руссопулос

Раніше, як зауважує Євгенія Кравчук, Теодорос Руссопулос був віцепрезидентом групи EPP та головою комітету ПАРЄ з питань міграції, біженців та переміщених осіб.

Зазначається, що про чітку позицію на підтримку України у новообраного президента свідчать його голоси в рамках Асамблеї на засудження російської агресії, а також його участь в Ad hoc Комітеті зі становища дітей України, засідання якого відбулося минулого грудня в Парижі.

Раніше "Телеграф" писав, що депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко стане президентом Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з міграції та біженців. Це вперше в історії організації, коли українець обійме таку посаду.