"Знаю його добре". Рютте розповів, якою буде політика Трампа щодо України

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 жовтня 2024, 16:27

Новий генсек НАТО висловився про дії Трампа щодо України, якщо він знову стане президентом

Марк Рютте, новий генеральний секретар НАТО, вважає, що Дональд Трамп у разі свого повернення до Білого дому не припинятиме підтримки України. При цьому у своїх ранніх заявах політик-республіканець говорив, що нашої країни "більше немає".

Про це Рютте заявив на брифінгу після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Великобританії Кіром Стармером у Лондоні. Генсека запитали, який сигнал він може надіслати Трампу з огляду на його попередню риторику щодо України.

У відповідь Рютте зазначив, що він не має такого сигналу для Трампа, тому що вони один одного добре знають.

"Я працював із Трампом протягом чотирьох років, будучи на посаді прем’єр-міністра Нідерландів. Знаю, що він повністю розуміє і погоджується зі мною, що ця боротьба — це не тільки про Україну. Це також про безпеку та майбутнє США", — заявив Рютте.

Також він уточнив, що працюватиме з Камалою Гарріс у разі її перемоги на виборах президента Сполучених Штатів Америки.

"Ми не знаємо, хто переможе. Я працюватиму з Камалою Гарріс, якщо її оберуть. Але я працюватиму і з Дональдом Трампом, якщо його оберуть", — зазначив генсек НАТО. Також політик заявив, що не буде стурбований, якщо Трамп відмовиться від підтримки України.

"Я абсолютно переконаний, що в США розуміють, що це не тільки для України, а й для них. Для всіх Сполучених Штатів — від Вашингтона до Сан-Франциско — було б менше безпеки, якщо Путін переможе в Україні", — підкреслив Рютте.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, президент США Джо Байден звинуватив свого соратника щодо Демократичної партії та колишнього президента Барака Обаму у недостатньому реагуванні на вторгнення Росії в Україну. Про це написав у своїй книзі "Війна" журналіст The Washington Post Боб Вудворд.