Лічильник крутиться занадто швидко: як зрозуміти, що у вас крадуть електроенергію

Читать на русском
Автор
Перевіряти потрібно вимкнувши всі електроприбори в квартирі
Перевіряти потрібно вимкнувши всі електроприбори в квартирі. Фото m.elektro

Причин великих показань лічильника може бути кілька

Іноді навіть попри економію та використання двозонного лічильника, цифри у квитанціях продовжують зростати. Це можливо через підключення сусідів до лічильника.

Перевірити це можна ввечері, коли всі повертаються додому та починають активніше використовувати електроприлади. Перед перевіркою слід вимкнути всі прилади та освітлення у своїй квартирі. Тепер потрібно стежити за своїм лічильником. Якщо у вашій квартирі нічого не включено в розетку і ніде не горять лампи, а цифри активно змінюються, тоді ваші сусіди могли під'єднати свою квартиру до вашої електромережі або ж лічильник несправний.

Про подібну ситуацію потрібно повідомити постачальника електроенергії. Фахівець має перевірити лічильник. Якщо факт підключення виявлять, то фахівці відключать сторонні дроти. Щоб у майбутньому уникнути такої проблеми, можна встановити спеціальний лічильник із функцією автоматичного виявлення крадіжки електроенергії.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна зрозуміти, що лічильник на воду несправний та показує невірні дані. Причиною поламки можуть бути як зовнішній вплив, так і внутрішній знос елементів.