Плюси та мінуси повірки лічильників води без демонтажу: скільки це коштує

Читать на русском
Автор
1528
Лічильники на воду зазвичай знаходяться в кухні чи ванній, але можуть бути і за межами житла
Лічильники на воду зазвичай знаходяться в кухні чи ванній, але можуть бути і за межами житла. Фото sovet-ingenera.com

Можливість повірити на місці залежить від одного показника

Лічильники на воду повіряти потрібно щочотири роки. Це можна зробити як на спеціальному стенді (коли лічильник знімається з труби споживача, так і на місці, без демонтажу.

Про це пише одне з київських підприємств, що надає послуги повірки. Залежно від діаметра умовного проходу (маркування в документах Ду/DN) ціна на повірку різна. Наприклад, повірка з демонтажем вартує від 180 грн для Ду15 — Ду20 (поширені діаметри побутових лічильників) до 1 300 грн для Ду100 — Ду150. При цьому демонтаж оплачується окремо — від 500 грн. Зазначається, що повірка проводиться для всіх лічильників від Ду25 виключно на стенді з демонтажем. Для перевірки Ду15 — Ду20 на місці — вартість повірки 350 грн.

Переваги повірки з демонтажем:

  • Лічильник миють та прочищають;
  • Стабільний тиск в обладнанні;
  • Більшість апаратів проходять повірку.

Встановлені в квартирах та інших приміщеннях лічильники Ду15 – Ду20 можна перевірити і на місці. Для цього потрібно, щоб була вода в крані, а лічильник не був далі від квартири ніж 30 метрів, адже обладнання підключається до змішувача, а камера прикріплюється на прилад обліку.

Переваги повірки без демонтажу:

  • Коштує дешевше;
  • Не потрібно розпломбовувати;
  • Повірка триває близько 30 хв.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зрозуміти, що лічильник на воду зламався. Аби уникнути штрафів та зайвих нарахувань про це потрібно повідомити надавача послуг.