Машина скаже вам "дякую": які дії водія несуть користь

Читать на русском
Автор
Авто
Авто. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Власникам авто на замітку

Ваш автомобіль — не просто засіб пересування, а надійний помічник у повсякденному житті. Щоб він служив довго і справно, варто приділяти йому належну увагу.

Регулярне обслуговування, вчасна заміна мастила та фільтрів, а також дбайливе ставлення до салону — запорука тривалої та безпроблемної експлуатації. Розглянемо ще кілька простих, але ефективних способів догляду за "залізним конем".

Чистота двигуна — запорука довговічності

Багато хто вважає, що для очищення двигуна достатньо залити спеціальний промивний засіб під час заміни масла. Проте цей метод може бути ризикованим. Такі засоби можуть утворювати плівку, несумісну з новим маслом, що призведе до утворення емульсії.

Натомість варто звернути увагу на причини утворення нагару та сажі. Зазвичай це результат використання неякісного мастила, несвоєчасної його заміни або неправильної експлуатації авто. Тривале прогрівання, часта їзда на низьких обертах і довгий холостий хід — основні винуватці закоксовування двигуна.

Як же боротися з цією проблемою? Рішення просте — періодично давайте двигуну "подихати" на підвищених обертах. Достатньо проїхати кілька кілометрів, тримаючи оберти на рівні 3800-4500 на хвилину. Це створить потрібний тиск у двигуні, що допоможе вивести нагар через вихлопну систему.

Дбаємо про акумулятор

Акумуляторна батарея — серце електричної системи вашого авто. Вона забезпечує роботу бортових систем та електроніки, а також відповідає за запуск двигуна. Проте батарея може несподівано розрядитися, особливо в умовах екстремальних температур.

Щоб запобігти раптовій розрядці, варто регулярно виїжджати на тривалі поїздки. Достатньо проїхати 60-100 кілометрів трасою. Під час такої поїздки генератор автомобіля забезпечує стабільне живлення та повноцінну підзарядку акумулятора. За умови справності акумулятора такі регулярні "прогулянки" дозволять вам довго не турбуватися про підзарядку від стаціонарного пристрою.

Раніше "Телеграф" писав, коли треба міняти розхідники в авто. Запам’ятати допоможе правило "10-30-60".