Коли треба міняти розхідники в авто: запам’ятати допоможе правило "10-30-60"

Читать на русском
Автор
7517
Міняти фільтри та рідини в авто треба після певного пробігу
Міняти фільтри та рідини в авто треба після певного пробігу. Фото dtp.kiev.ua

Зі зростанням кілометражу збільшується необхідність у глибшому технічному догляді

Кожен знає, що правильна експлуатація та своєчасне технічне обслуговування забезпечують надійну роботу авто та продовжують термін служби. Але не кожен пам'ятає, коли і які вузли потребують профілактики.

Якщо ви не знаєте, що і коли міняти у своєму авто, власник магазину автозапчастин розповів про регламент, який можна назвати правилом "10-30-60". Він підкаже, які розхідники треба замінювати після певного пробігу.

Пробіг 10 000 км

Після 10 000 км пробігу треба замінити моторну оливу, масляний фільтр, повітряний фільтр і фільтр салону. Регулярне обслуговування та заміна фільтрів допомагають утримувати двигун в чистоті, запобігають засміченню системи згоряння, підвищують продуктивність автомобіля і зменшують витрати пального.

Пробіг 30 000 км

Після 30 000 пробігу треба замінити нікелеві свічки запалювання, гальмівну рідину і паливний фільтр. Заміна свічок допомагає забезпечити стабільний запуск двигуна, зменшуючи ризик проблем з запалюванням. Заміна гальмівної рідини важлива для ефективності гальмівної системи, що є критичним для безпеки на дорозі.

Пробіг 60 000 км

Після 60 000 пробігу заміни потребує рідина гідропідсилювача керма, трансмісійна олива, ремені ГРМ з роликами, помпа, привідний ремінь та охолоджувальна рідина, а також ірідієві або платинові свічки. Заміна рідини гідропідсилювача керма та трансмісійної оливи сприяє збереженню робочих властивостей системи кермового управління та коробки передач.

Раніше "Телеграф" писав, що буде, якщо не дотримуватись правил заміни розхідників в авто. Догляд за автомобілем – це не лише питання економії чи комфорту, це насамперед турбота про власну безпеку