"Ми повинні шанувати загиблих": у Києві пройшла хода пам'яті героїв Небесної Сотні (репортаж)

Читать на русском
Автор
1612
"Ми повинні шанувати загиблих": у Києві пройшла хода пам'яті героїв Небесної Сотні (репортаж)

10 років тому у центрі Києва загинули перші мітингувальники на Євромайдані

Сьогодні, 21 січня, у Києві українці пройшлися "Ходою Пам’яті", вшанувавши перших загиблих Героїв Небесної Сотні. Воно проходило від Лядських воріт до вулиці Михайла Грушевського.

На ході також побував фотокореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов, який показав, як це було. Цього дня згадали події, які розгортались 10 років тому у центрі Києва, коли загинули перші мітингувальники, нині відомі як Герої Небесної Сотні.

Одна з учасниць ходи розповідає:

"Я вважаю, що кожен українець, кожна українка та кожна дитина має шанувати наших загиблих, бо війна триває. Я ходжу на такі заходи, бо це мій обов’язок. Це та мала річ, яку я можу зробити для себе, для України. Я вважаю, Що кожного героя повинні знати і почитати.

Я вважаю, що Майдан був початком тієї війни, яка продовжується досі. Мені було 15, коли розпочався Майдан. Я була ще дитиною і я думаю, що з того моменту моє розуміння війни і того, що зараз у нас не змінилося".

Нагадаємо, раніше ми писали про десяті роковини Євромайдану, а також про те, які реальні кроки в ЄС за цей час зробила Україна.