Зеленський звільнив одного із керівників в СБУ: служба виступила з поясненням

Читать на русском
Автор
894
Володимир Зеленський ухвалив чергове кадрове рішення
Володимир Зеленський ухвалив чергове кадрове рішення. Фото president.gov.ua

У СБУ заявили, що оптимізують роботу Департаменту

Президент Володимир Зеленський звільнив Романа Семенченка з посади начальника Департаменту захисту національної державності (ДЗНД) СБУ. Про це свідчить указ глави держави №37/2024. Причин звільнення не названо.

Служба виступила із поясненням. Подробиці з’явилися на офіційній сторінці СБУ у Telegram.

"Ми усвідомлюємо, що захищаємо демократичну Україну, в якій зміцнення національної державності є одним із ключових пріоритетів, реалізація якого має забезпечувати у тому числі безперешкодну роботу ЗМІ та гарантувати їм достатній рівень безпеки. Саме з цією метою буде посилено ДЗНД та оптимізовано підходи до його роботі.", — заявили у відомстві.

У СБУ додали, що кандидатура нового глави цього Департаменту буде найближчим часом представлена ​​на розгляд президенту.

З відкритих джерел відомо, що Роман Семенченко обіймав посаду керівника Департаменту захисту національної державності (ДЗНД) СБУ з 27 жовтня 2022 року. До цього він був уповноваженим президента щодо контролю за діяльністю СБУ.

В органах СБУ він працював із 1993 року. Раніше Семенченко був заступником начальника управління СБУ у Дніпропетровській області, а потім очолив управління СБУ у Житомирській області.

У 2019 році журналісти проекту розслідувань "Слідство.Інфо" з’ясували, що дружина Романа Семенченка володіє дорогим майном. У її власності — 9 земельних ділянок, будинок та дві квартири у Києві.

Крім того, за даними "Слідства.Інфо", дружина Семенченко вела спільний бізнес із дніпропетровським підприємцем Михайлом Кошляком, який був близьким до Геннадія Корбана — політика та чиновника Дніпропетровської обласної адміністрації за Ігоря Коломойського.

Довідка

Департамент захисту державності СБУ займається захистом державного суверенітету, територіальної цілісності та конституційного устрою. Його співробітники відстежують та блокують пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної та іншої ворожнечі, посягання на права та свободи людини. Департамент притягує до відповідальності колаборантів. Також тут викривають іноземців, які втручаються у внутрішні справи України.

Раніше "Телеграф" писав, що, за даними CNN, президент України Володимир Зеленський звільнить головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного до кінця цього тижня.