Чи може ТЦК принести додому повістку вночі: адвокат роз'яснив ситуацію

Читать на русском
Автор
Повістка має вручатися заповненою
Повістка має вручатися заповненою. Фото Колаж

Отримати повістку можна будь-де, як вдома, так і на вулиці

В Україні триває мобілізація та воєнний стан. Їх продовжили щонайменше до 13 травня. На цей час територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть розв'язувати деякі питання цілодобово.

Про це розповів представник уряду Верховній Раді Тарас Мельничук. Серед повноважень, які можуть здійснювати ТЦК навіть вночі:

  • розгляд справ про адміністративні правопорушення та накладання адмінстягнень
  • районні ТЦК та СП можуть організувати з певною періодичністю медичні та психологічні обстеження ВЛК для військовозобов'язаних та резервістів
  • можуть обліковувати призовників, військовозобов'язаних та резервістів, транспортні засоби, що підлягають передачі ЗСУ та іншим військовим формуванням.

Важливе: Другий рік після вторгнення добігає кінця — чого чекати далі

Наразі ТЦК чекають детальних роз'яснень щодо організації роботи в комендантську годину. Разом із тим деяких людей хвилювало питання, чи зможуть представники ТЦК вручати повістку вночі, приходячи додому. Адвокат Ростислав Кравець зазначає, що військовозобов'язаний може двері не відчиняти. Він в коментарі 24 каналу зазначив, що без ухвали слідчого судді людина може нікого не впускати навіть на подвір'я, якщо йдеться про приватний будинок.

Раніше "Телеграф" розповідав, хто може вручати повістки в Україні окрім представників ТЦК та СП. Серед них не тільки керівники підприємств.