ДБР повідомило нову підозру одіозному екснардепу: через що цього разу

Читать на русском
Автор
За даними ДБР, Сівкович був завербований Росією наприкінці 90-х
За даними ДБР, Сівкович був завербований Росією наприкінці 90-х. Фото Радіо свобода

Зрадник отримав вказівки щодо недопущення євроатлантичної інтеграції України

Працівники ДБР повідомили нову підозру в держзраді Володимиру Сівковичу – заступнику секретаря РНБО часові Януковича. Він в інтересах Росії організував побиття студентів на Майдані у листопаді 2013 року.

Про це інформує прес-служба ДБР. За даними відомства, Сівкович був завербований РФ ще наприкінці дев'яностих, коли був кадровим офіцером КДБ СРСР та ФСБ.

Посадовець виконував різні завдання вищого керівництва країни-агресора. Одним з його завдань було недопущення євроатлантичної інтеграції України.

"Задокументовано, що у жовтні 2013 року він зустрічався з секретарем Ради Безпеки російської федерації Николаєм Патрушевим у межах консультацій делегацій РНБО двох країн в Одесі. На цьому заході зрадник отримав вказівки щодо подальшої підривної діяльності проти України та придушення потенційних протестних акцій через відмову України від асоціації з ЄС", – йдеться у повідомленні.

Після початку перших студентських протестів на Майдані Незалежності, Сівкович організовував та особисто керував розгоном студентів. Внаслідок дій працівників органів внутрішніх справ 55 учасників отримали тілесні ушкодження.

"У ніч з 29 на 30 листопада 2013 року він особисто контролював з кабінету начальника Київської міліції організований ним розгін та побиття студентів.

Тоді через протиправні дії працівників органів внутрішніх справ 55 учасникам мирного зібрання на Майдані Незалежності в Києві було заподіяно тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, більш ніж 300 учасників були змушені тікати з середмістя столиці й переховуватись в приміщені Михайлівського собору. Ці події призвели до суспільно-політичної кризи, масових протестів проти чинного на той час політичного керівництва держави", – повідомили в ДБР.

У відомстві зазначили, що це призвело до посилення сепаратизму в окремих регіонах країни та потім було використано Росією у веденні підривної діяльності проти України.

"Тож, своїми діями Сівкович створив виключні передумови для здійснення рф активних дій щодо окупації частини території України", – додали в ДБР.

Наразі підозрюваний переховується від слідства та суду на території Росії та є одним з очільників антиукраїнського руху, який створили спецслужби РФ.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що за даними СБУ, Володимир Сівкович завербував народного депутата Нестора Шуфрича, який також підозрюється в державній зраді.