Частина українців може потрапити під аварійні відключення: коли не буде світла 12 червня

Читати російською
Автор
Новина оновлена 12 червня 2024, 14:02

Українцям розповіли, о котрій годині почнуться відключення світла 12 червня

В Україні в середу, 12 червня, знову застосовуватимуться графіки погодинних відключень електроенергії. Вони діятимуть з 15:00 до 23:00.

Про це повідомили у компанії "Укренерго". Там зазначили, що світло відключатимуть як у промисловихі, так і у побутових споживачів.

Українцям пояснили, що головна причина застосування заходів обмеження – зростання енергоспоживання через спеку. У компанії наголосили, що живлення об’єктів критичної інфраструктури обмежене не буде.

У Міністерстві енергетики підтвердили інформацію. Крім того, у відомстві повідомили, що через негоду знеструмлено 237 населених пунктів. Зокрема, 117 – у Київській області, 46 – у Чернігівській, 42 – у Хмельницькій, 14 – у Черкаській, 13 – у Житомирській та 5 – у Сумській області. Продовжуються відновлювальні роботи.

Точні графіки можна переглянути на сайтах операторів систем розподілу ДТЕК. Про зміни в компанії обіцяють заздалегідь поінформувати.

У свою чергу Акціонерне товариство "Херсонобленерго" попередило, що у зв’язку з нічним обстрілом та частковим пошкодженням об’єктів критичної інфраструктури на території Херсонської області можливе застосування аварійних відключень енергопостачання.

Працівники АТ "Херсонобленерго" та НЕК "Укренерго" проводять аварійно-відновлювальні роботи.

Для запобігання витоку інформації графіки можливих відключень публікувати не будуть.

Нагадаємо, що до відключення світла в країні були змушені вдатися після ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Так, в наслідок атаки минулої ночі, за даними Міненерго, у Херсонській області під час повітряної тривоги одночасно відключались дві повітряні лінії. Знеструмлювалися споживачі у Херсоні та області. Також в області під час огляду підстанції виявлено пошкодження обладнання та адмінбудівлі через обстріл.

На Харківщині через ворожі обстріли відключено від газопостачання 112 споживачів, у Донецькій – 120 споживачів.

Ворог також атакував дронами підстанцію обленерго на прикордонній території Сумщини. Внаслідок цього знеструмлено 1016 абонентів у 14 населених пунктах.

Раніше "Телеграф" розповів, чи чекати на українців тотального блекауту.