Після зустрічі з Байденом та Гарріс: чи отримав Зеленський дозвіл бити вглиб Росії

Читати російською
Автор
Новина оновлена 27 вересня 2024, 14:21

Україна неодноразово зверталася до партнерів

Президент України Володимир Зеленський повернеться зі США, не отримавши дозволу на використання західних ракет великої дальності для ударів углиб Росії. Жодних змін у позиції Вашингтону у цьому питанні не було оголошено.

Про це пише The Times. Зазначається, що Зеленський зустрівся з президентом США Джо Байденом і віцепрезиденткою країни Камалою Гарріс, щоб особисто звернутись з проханням про зняття обмежень, але залишив Білий дім розчарованим.

Також Зеленський відвідав Капітолійський пагорб, де його зустріла двопартійна група сенаторів, які підтримують Київ. Сенатор-республіканець Ліндсі Грем сказав, що президент України попросив дати зелене світло на удари далекобійною зброєю, щоб "притягнути Путіна до столу" та зміцнити позиції України перед будь-якими мирними переговорами.

"Якщо ми не зробимо цього фундаментального вибору цього тижня, я вважаю, що результат для України буде жахливим", — сказав Грем.

Видання також зазначає, що результати президентських виборів у США, здається, визначать результат війни. The Times навіть припускає, що це може визначити майбутнє України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та президент США Джозеф Байден провели зустріч на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Це була перша з двох запланованих в США зустрічей лідерів США та України.