Складних ділянок на фронті стає все більше: у Третій штурмовій зробили тривожний прогноз

Читати російською
Автор
Новина оновлена 01 жовтня 2024, 20:00

Військовий закликав поміняти виснажені бригади

На східному фронті залишається складна ситуація. Проте на цей момент катастрофи немає.

Про це розповів заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін, пише РБК-Україна. За його словами, в зоні своєї відповідальності бійці 3 ОШБр стримують ворога, але росіяни щодня намагаються штурмувати, намацують місця, де можуть просуватися.

"Ситуація справді складна. На даний момент катастрофи немає, але якщо не буде достатньо уваги, ми її все ж таки на собі відчуємо", — підкреслив Жорін.

Водночас він наголосив, що є справді складні ділянки, і на сьогодні їх все більше. За інформацією військового, дуже складна ситуація біля Куп'янська, де росіяни виходять до річки Оскіл. Також українські воїни мають проблеми в Вугледарі.

"Я думаю, що ті, хто дивляться на карту, розуміють наступні етапи дій наших військ у цьому населеному пункті, які є абсолютно очевидними і які будуть зараз вимушеними", — сказав він.

Також Жорін назвав надзвичайно складною ситуацію в Торецьку. Крім того, за його словами, все складається "не дуже" в районі Нью-Йорка.

"Ну, тобто ми можемо бачити і розуміти, що майже вздовж цієї східної лінії фронту ворог на нас тисне і тисне успішно. Тому дуже важливо сьогодні не п'яніти від того, що "все добре" і там "щось змінять якісь вибори" або ще щось. Щось змінити зможемо тільки ми, і зараз нам як ніколи нам треба над цим думати", — вважає він.

За його словами, змінити ситуацію за один день неможливо, але з комплексним підходом можна її стабілізувати. На думку військового, до такої ситуації на фронті привели "конкретні безглузді рішення деяких людей".

"Тому що безпосередньо ті бригади, які виконують завдання, вони виснажені. І більшість із них необхідно або поміняти, або хоча б їх посилити іншими підрозділами", — підкреслив Жорін.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що у разі захоплення росіянами Покровська Донецької області в Україні може виникнути дефіцит вугілля, який буде необхідний для роботи відповідних підприємств. Адже в Покровську розташована єдина шахта, де добувають коксівне вугілля.