Коли у Львові вдарять заморозки і мороз: прогноз

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 жовтня 2024, 12:16

Погода буде нестійкою

Упродовж останніх днів Україна насолоджується теплом, з температурою понад 20 градусів у всіх регіонах. Жовтень розпочався незвично спекотно, і це дещо нагадувало літо. Згодом показники термометрів на Заході знизилися, наближаючись до сезонної норми. Більшість областей зазнали інтенсивних опадів, подекуди перевищивши місячну норму.

Синоптики прогнозують короткочасне повернення тепла 11-12 жовтня. Південно-західні вітри принесуть тепле повітря з Балкан та Туреччини. Проте це потепління буде нетривалим, зазначив у розмові з "Телеграфом" знаний метеоролог Ігор Кибальчич.

Холодний атмосферний фронт насувається на Україну: чи очікувати заморозків на Львівщині

12 жовтня холодні повітряні маси зі Скандинавії та Балтії почнуть проникати у північно-східні регіони України, поступово охоплюючи всю країну. Якщо 11 жовтня денна температура сягатиме +20…+26°С, то вже 13 жовтня вона різко знизиться до +7…+14°С по всій Україні, а на півдні та в Криму — до +16…+18°С.

Похолодання супроводжуватиметься дощами по всій країні. У південних, центральних та північних областях можливі сильні опади з грозами та шквальним вітром до 15-20 м/с.

14-16 жовтня погода залишатиметься нестабільною та холодною. Температура буде на 2-5°С нижчою за норму через надходження холодного повітря з півночі. Атмосферний тиск зростатиме через формування потужного скандинавського антициклону.

Температура продовжить знижуватися. Вночі очікується +2…+8°С, з можливими заморозками до -3°С на поверхні ґрунту та місцями в повітрі. Денна температура коливатиметься від +8 до +13°С.

Холодна погода триватиме до кінця другої декади жовтня. Після 16-17 жовтня ймовірність опадів зменшиться через зростання атмосферного тиску.

Таким чином, найближчими днями більшість регіонів України увійде в період метеорологічної осені, коли середньодобова температура тривалий час не перевищуватиме +15°С.

Раніше "Телеграф" писав, якою буде погода упродовж тижня у Києві. Мешканців столиці чекають сюрпризи.