Енергетика буде під надійним захистом? Зеленський доповів за результатами Ставки

Читать на русском
Новина оновлена 15 жовтня 2024, 20:08

Рятуватимуть українську енергетику від російських атак літаки

Україна готується до масованих обстрілів росіянами енергетичних об’єктів. Це може статися, коли почнеться опалювальний сезон. Окрім ППО, активну участь у захисті енергетики візьме й українська авіація.

МВС склало план оперативного реагування на обстріл об’єктів енергетики. Про це повідомляється в офіційному телеграм-каналі президента Володимира Зеленського.

"Енергетична ставка. Комплексна підготовка до зими. Доповіді всіх задіяних у процесі: Нафтогазу, Укренерго, міністерств енергетики, внутрішніх справ, розвитку громад та територій, Повітряних сил, обласних військових адміністрацій", – йдеться у публікації.

Наголошується, що активну участь у захисті енергетичної інфраструктури України візьме наша авіація. Крім того, було ухвалено рішення про посилення протиповітряної оборони у прикордонних та прифронтових регіонах нашої країни.

"Міністерство внутрішніх справ представило план заходів реагування на обстріли та оперативне відновлення пошкоджень. Продовжується робота зі створення розосередженої мережі когенераційних установок", — підсумувала пресслужба.

Нагадаємо, найближчим часом в Україну прийдуть перші заморозки та люди почнуть користуватись обігрівачами у приміщеннях. Проте ситуація в енергетиці може погіршитися, якщо температура повітря на вулиці опускатиметься нижче 3-5 градусів уночі.

За словами експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчука, у разі зниження температури до 10 градусів морозу відключення світла триватиме від 10 до 12 годин на добу.