Що буде з економікою України: Зеленський розкрив деталі Плану перемоги

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 16 жовтня 2024, 15:44

Економічний пункт стратегії має таємний додаток, який передається лише певним партнерам.

Четвертий пункт Плану перемоги стосується використання стратегічного економічного потенціалу України. Це пропозиція для міжнародних партнерів щодо спільного захисту наявних в Україні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання економічного потенціалу.

Про це сьогодні, 16 жовтня, під час виступу у Верховній Раді сказав президент України Володимир Зеленський. За його словами, поклади критичних ресурсів в Україні разом із глобально важливим потенціалом країни у виробництві енергії та продовольства є однією з ключових цілей Росії для захоплення.

"В Україні зосереджені природні ресурси, і зокрема критично важливі метали ціною в трильйони доларів США. Це, зокрема, уран, титан, літій, графіт та інші стратегічно цінні ресурси, які посилять у глобальній конкуренції або Росію та її союзників, або Україну та демократичний світ. Поклади критичних ресурсів в Україні разом із глобально важливим потенціалом України у виробництві енергії та продовольства є одними з ключових загарбницьких цілей Росії у війні. І це наша можливість зростання", — сказав Зеленський.

Він додав, що це також можливість Сполучених Штатів та партнерів у G7 працювати з Україною – союзницею, яка може забезпечити прибуток на інвестицію. Економічний пункт нашої стратегії має таємний додаток, який передається лише певним партнерам.

"Україна пропонує Сполученим Штатам разом із визначеними партнерами, зокрема це Євросоюз, частиною якого Україна – буде, та з іншими партнерами у світі, укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних в Україні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання відповідного економічного потенціалу. Це також мир завдяки силі. Економічній силі", — пояснив президент.

Також Зеленський каже, що ця угода органічно доповнить та посилить існуючу систему економічного тиску на Росію, а саме всі санкції проти Росії, обмеження нафтової ціни, обмеження експорту до Росії та інші заходи тиску.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Зеленський розповів, коли може закінчитись війна в Україні за Планом перемоги.