З пишною шевелюрою та гострими рисами обличчя: як виглядав новоспечений комбат Олег Ляшко в молодості

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 16 жовтня 2024, 19:40

Не всі знають, як головний радикал країни виглядав у молоді роки

Олег Ляшко – одіозна особистість в історії української політики. Він запам’ятався виборцям своїми передвиборними способами агітації, популізмом, одіозною поведінкою та висловлюваннями. Нещодавно стало відомо, що головного радикала країни, який у жовтні 2022 року вступив до лав ЗСУ, було призначено командиром батальйону безпілотних систем управління окремої механізованої бригади.

"Телеграф" вирішив згадати, як Олег Ляшко виглядав у молодості, ще до того, як став відомим політиком та військовим.

Відкриті джерела

Олег Ляшко в молодості – що про нього відомо

Олег Ляшко народився у Чернігові 4 грудня 1972 року, зараз йому 51 рік. Після розлучення батьків він навчався у Прилуках у школі-інтернаті. Після школи майбутній радикал вивчився на тракториста, а першу вищу освіту здобув на юрфаку Харківського педагогічного університету. А вже 2013 року закінчив другу вищу освіту в університеті Шевченка у Києві за спеціальністю "міжнародний бізнес".

Свою кар’єру Олег Ляшко розпочинав наприкінці 90-х із журналістики. Він був кореспондентом різних газет того часу. 2001 року його навіть судили за серію публікацій, які суд визнав наклепом, проте незабаром Ляшка виправдали в Європейському суді з прав людини.

Свою політичну кар’єру Олег Ляшко розпочинав уже у 2000-х, він був народним депутатом п’яти скликань парламенту та створив свою Радикальну партію Олега Ляшка. Проте все починалося з партії Юлії Тимошенко "Батьківщина" — саме за її списками Ляшко потрапляв до Ради свої перші дві каденції — у 2006-2007 та 2007-2012 роках.

У політичній біографії Олега Ляшка є багато курйозів та скандалів. Найгучніший із них — відео поліцейського допиту 1993 року, яке спливло в мережі лише 2010 року. На ньому молодий Ляшко зізнався, що вступав у гомосексуальні відносини з високопосадовцем на ім’я Борис в обмін на допомогу у вирішенні особистих питань.

А ще він був тим, хто позиціонував себе, як "людина з народу", якій знайоме сільське життя. Він представляв себе захисником селян та української землі — цілувався з коровами, їв чорнозем у Раді, їздив на велосипеді. При цьому журналісти не раз ловили Ляшка у дорогих костюмах та з брендовими люксовими аксесуарами.

Нині ж Олег Ляшко не у Верховній Раді, а на фронті. Він приєднався до Збройних Сил України у жовтні 2022 року. Днями стало відомо, що він отримав посаду командира батальйону безпілотних систем управління окремої механізованої бригади.

Раніше "Телеграф" розповідав, що відомо про екснардепа Лозового, який побив Олексія Дурнєва. Пише вірші та критикує депутатів.