Чекаємо на хвилю здешевшання? Як курс долару коливатиметься найближчими днями, прогноз

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото Pixabay

Коливання не перевищуватимуть 38,4 гривні

На ринку відбувається зниження вартості американської валюти. Протягом цього тижня є ймовірність, що показники на готівковому ринку перебуватимуть в коридорі 37,8 – 38,4 гривні.

Як прогнозує Директор з ринку капіталів Sense Bank Тетяна Попович, передає 24 Канал, наразі НБУ, можливо, не збирається вносити корективи у ставку. Однак якщо цей прогноз не справдиться, то коливання ціни на долар підсилиться протягом 24-28 січня.

За її словами, цей тиждень не принесе великих змін на готівковий ринок. Ціна готівкового долара коливатиметься в межах 37,8 – 38,4 гривні.

Попович каже, що здешевшання на міжбанку на початку тижня може тривати. Якщо це буде, то, ймовірно, варто готуватись до нової хвилі зниження вартості готівкового долара.

"Втім після скорочення попиту цілком ймовірне і його зростання", — мовиться у виданні.

Курс долара в Україні станом на 24 січня

За даними порталу "Мінфін", у середу, 24 січня, середній курс долара в українських банках становить 37,50 грн (купівля) та 38,15 (продаж). Готівковий курс — 38,10 (купівля) та 38,20 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,45 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як невчасне надання фінансової допомоги від міжнародних партнерів може вплинути на курс долара в Україні.