Українські магазини переписали ціни: на скільки здешевшав популярний цитрус

Читать на русском
Автор
Фрукти
Фрукти. Фото Pixabay

Мінфін поділився графіком

Популярні фрукти в Україні до кінця зими будуть тільки дорожчати. Однак за місяць вартість деякого виду апельсина змінилась майже на 17 гривень у бік зниження.

За даними Мінфін можна дізнатись, які ціни на цей цитрус в українських супермаркетах та де можна придбати найдешевшу продукцію. Наразі вартість апельсина коливається в середньому від 57,10 до 70,23 гривні.

За один кілограм звичайних апельсинів українці в Auchan та Megamarket заплатять 47,90 гривень, а у Varus ціна відрізняється аж на 44, 67 гривень, — 114,90 гривень.

Продукція "Апельсини Єгипет" в аналітичному графіку пропонується лише у Metro за ціною 57,10 гривень.

А от "Апельсини преміум" найдорожчими стоять на полиці Auchan — 64,90. Novus пропонує заплатити за кіло 49,99 гривні.

Водночас у січні середньомісячні ціни на цитрус перебували в коридорі 53,65-74,60 гривні. Хоча у минулому місяці була ще одна пропозиція товару — "Апельсини Туреччина".

Тому звичайні апельсини здешевшали на 3,44 гривні, а "Апельсини преміум" — на 17,15 гривні. Вартість "Апельсини Єгипет" зросла на 3,45.

Нагадаємо, Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" м.Львів розповіла "Телеграфу" про те, чи очікувати на зміни щодо цін на овочі борщового набору.