Китайський Новий рік вплине на валютний ринок України: чого чекати від курсу долара

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото Pixabay

З'явився позитивний прогноз від банкірки

На готівковому ринку американська валюта продовжує стабілізуватись, хоча інколи зазнає певних змін. На цьому тижні експерт не прогнозує великих коливань.

Як повідомляє директор департаменту казначейських операцій Unex Bank Анна Золотько, передає 24 Канал, на валюту вплине святкування Нового року у Китаї. Протягом 13-18 лютого курс долара на готівковому ринку коливатиметься в межах 38-38,5 гривень.

За її словами, показники готівкової гривні на минулому тижні не перевищили 38 гривень за долар, а в останні дні перебували в коридорі 38,1-38,15 гривні за долар. Тому, на думку банкірки, протягом найближчими днями курс готівкового долара становитиме 38-38,5 гривень.

"Святкування Нового року у Китаї обмежуватиме й курсовий рух на готівковому ринку. Водночас для попиту формуватиметься більш вигідна пропозиція. Це відбуватиметься завдяки збільшенню розриву між вартістю валюти при купівлі безготівковими каналами та у готівковому сегменті", — мовиться у виданні.

Курс долара в Україні станом на 13 лютого

За даними порталу "Мінфін", у вівторок, 13 лютого, середній курс долара в українських банках становить 37,75 грн (купівля) та 38,30 (продаж). Готівковий курс — 38,19 (купівля) та 38,30 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,89 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, коли українцям готуватись до 46 гривень за долар.