Нацбанк привчає ринок до коливань: що буде з курсом долара на цьому тижні

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото УНІАН

Курсу нижче 38 гривень не буде

На валютному ринку протягом поточного тижня очікуються курсові зміни. Експерти прогнозують, що вони будуть помітними.

У період з 4 по 10 березня ціна готівкового долара перебуватиме в межах 38-38,5 гривень. Про це повідомляє фінансовий аналітик Андрій Шевчишин, передає ТСН.

"Складається враження, що Нацбанк привчає ринок до курсових "гойдалок", рух курсу на міжбанківському ринку вгору-вниз на 30-50 коп. вже не дивина", — каже аналітик.

За його словами, регулятор показав, що вартість долара вже не опуститься нижче 38 гривень, хоча попередній курс становив 37,5 гривень.

"Тобто невелика девальвація гривні в останні тижні є. Готівковий ринок ітиме за безготівковим, курс триматиметься у межах 38-38,5 грн/долар", — резюмує Шевчишин.

Курс долара в Україні станом на 4 березня

За даними порталу "Мінфін", у понеділок, 4 березня, середній курс долара в українських банках становить 38,10 грн (купівля) та 38,55 (продаж). Готівковий курс — 38,50 (купівля) та 38,60 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України — 38,15.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які обставини впливатимуть на курс долара в Україні у березні. Прогнозом поділився начальник департаменту казначейства банку "Глобус" Тарас Лєсовий.