У Києві розповіли, куди селять людей, чиє житло постраждало від ракет (відео)

Читать на русском
Автор
2919
Усім охочим надають тимчасовий прихисток
Усім охочим надають тимчасовий прихисток. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Важлива та актуальна інформація для мешканців столиці

У вівторок, 23 січня, під час нової ворожої ракетної атаки в Києві та передмісті пролунала низка вибухів. Внаслідок обстрілу в різних районах столиці були пошкоджені житлові багатоповерхівки, а десятки людей залишилися без даху над головою.

Столична влада заспокоює городян і заявляє про те, що всім жителям постраждалих унаслідок обстрілу будинків можуть запропонувати тимчасове перебування в санаторіях, гуртожитках або ж у комунальних готелях. Про це розповів речник КМВА Михайло Шаманов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Так, відразу після ракетної атаки всіх охочих відвозять до найближчих Пунктів незламності. Тут люди можуть зігрітися, прийти до тями і зв’язатися з рідними.

"Людей можуть відселити в найближчі пункти незламності, як наприклад їх евакуювали у дитячі садочки і школи у Святошинському районі. Там їм надають гарячі напої, психологічну допомогу, їм надають можливість зв’язатися або через інтернет, або через мобільний зв’язок з родичами – повідомити, що з ними все гаразд; отримати, якщо це потрібно, психологічну допомогу", — зазначив речник КМВА.

Після цього, люди, чиє житло постраждало від ворожих ракет, можуть подати заяву до районної адміністрації та попросити про тимчасове розселення.

Киян, які не можуть на час відновлення їх квартир/будинків зупинитися у родичів чи знайомих, зазвичай відселяють до гуртожитків, санаторіїв та комунальних готелів.

"Далі районна держадміністрація вирішує, куди саме людей можна помістити тимчасово, якщо їх оселя постраждала. Це можуть бути санаторії, гуртожитки або комунальні готелі. Відповідно, на час відновлення або ремонту житла цих людей можуть перемістити за їхнім бажанням", — підкреслив Шаманов.

Нагадаємо, що у вівторок, 23 січня, по Києву ворог завдав комбінованого удару. Спочатку було запущено крилатих ракет Х-101/Х-555 з району Каспійського моря, а потім була балістика.

"Іскандери" вдарили в той момент, коли крилаті ракети ще були в повітрі. Тактика, застосована росіянами, ймовірно, була в тому, щоб розкрити позиції української ППО крилатими ракетами. А потім вдарити по них балістикою.

Внаслідок атаки виявилися пошкодженими об’єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки та авто у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах столиці. Крім цього, руйнування зафіксували в Обухівському та Бучанському районах Київської області.

Раніше " Телеграф" також розповідав про те, яких травм зазнали кияни під час обстрілу. Відомо, що загалом постраждало 22 особи. Госпіталізовано було 13 осіб, троє з яких – це діти.

Крім цього, кореспондент "Телеграфа " Ян Доброносов побував на місці падіння уламків у столиці і показав, як виглядає Київ після обстрілу.