Ви будете здивовані: біля столичної психлікарні можна побачити незвичайний арт-об’єкт (фото)

Читать на русском
Автор
Арт-об’єкт на території психлікарні
Арт-об’єкт на території психлікарні. Фото Відкриті джерела

Подивитися на цікаву скульптуру можна абсолютно безкоштовно

На території київської міської психіатричної лікарні №1 імені Павлова встановлено незвичайну скульптуру, яка має глибинний філософський підтекст. Арт-об’єкт з’явився тут у 2022 році та його автором став відомий столичний скульптор Богдан Казаченко.

Скульптура називається "У пошуках себе справжнього", а на її створення автора надихнула головоломка кубик Рубіка.

У сучасному світі людині дуже важливо знайти себе, своє місце та призначення у житті. Особливо складно зробити це людям із психічними розладами.

Саме на цю проблему і покликана звернути увагу скульптура "У пошуках себе справжнього", яка являє собою чоловіка, що сидить на великому зібраному кубику Рубіка. Замість голови ж у чоловіка — розібрана головоломка, яку він намагається зібрати руками.

"У сучасному світі дуже важливо знайти себе, своє місце та призначення в житті. Це як зібрати кубик Рубик свого життя. Особливо складно це зробити людям із психічними розладами. Саме на цю проблему і покликана звернути увагу на нашу роботу", — зазначає автор проекту.

Art-Kazachenko

Богдан Казаченко впевнений, що в кожного є шанс "зібрати" своє життя, як кубик Рубіка та досягти гармонії із самим собою.

"Дуже символічно, що саме кубик Рубік став ідеєю для створення цієї скульптури, тому що дуже важливо, щоб у людини все в житті склалося в матеріальному та духовному світі, як усі грані кубика Рубіка", — підкреслює скульптор.

Art-Kazachenko

Цікаво, що на території київської міської психіатричної лікарні № 1 імені І. П. Павлова, окрім скульптури "У пошуках себе справжнього", встановлено безліч різних арт-об’єктів, які з’явилися тут у різний час.

В імпровізованій галереї під відкритим небом ви зможете побачити скульптури за мотивами творчості Марії Приймаченко, Дон Кіхота та Санчо Пансо, казкових героїв, репродукції картин відомих художників, які мали ментальні розлади та багато іншого.

Адреса: Київська міська психіатрична лікарня №1 імені І. П. Павлова, вулиця Кирилівська, 103-а.

Вхід на територію лікарні вільний.

На території психлікарні є галерея просто неба

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що на Київщині встановили незвичайний арт-об’єкт під назвою "Простір медитації для ченця". Її автором є японський художник Йошіо Ягі, який відомий своїми абстрактними виробами з каменю, що несуть у собі глибинні смисли.