Весною не натішитеся врожаю: як правильно сіяти петрушку у жовтні

Читать на русском
Як правильно посіяти петрушку на зиму Новина оновлена 15 жовтня 2024, 16:56
Як правильно посіяти петрушку на зиму. Фото Freepik

Ці поради точно знадобляться, якщо вирішите сіяти зелень у жовтні

Петрушка – ароматна зелень, яка часто використовується у приготуванні страв. А ще це рослина, яка не боїться холодів, тому її легко можна сіяти на зиму. "Телеграф" уже розповідав, які п’ять овочів можна посадити на городі у жовтні, а сьогодні ділиться, як сіяти петрушку на зиму, щоб навесні був ранній урожай.

Щоб одержати хороший урожай зелені навесні, як тільки трохи потеплішає, потрібно посіяти насіння петрушки на зиму, пише novyny.live. І жовтень – ідеальний час для цього.

Як правильно сіяти петрушку у жовтні

Для осіннього посіву петрушки необхідно вибрати зручний момент. Кінець жовтня – початок листопада стане чудовим часом для цих городніх робіт. Температура повітря має бути від двох до трьох градусів тепла вдень, а вночі – невеликі мінусові позначки. Потрібно встигнути висадити насіння, поки грунт не сильно промерз, щоб воно встигло набухнути під землею.

Найкраще вибрати для посіву петрушки місце з південної сторони ділянки. Також досвідчені дачники радять використовувати вдвічі більше насіння, адже частина його пропадає від холоду. Найкраще, якщо на місці, де ви збираєтеся сіяти цю зелень, раніше росли помідори, цибуля чи часник.

Перед тим, як розпочати роботу, перекопайте грядку і підживіть грунт. На один квадратний метр: відро перегною, одна склянка деревної золи та щіпка суперфосфату. Потім зробіть ямки на 3-4 сантиметри вглиб та на 10-15 см один від одної. Посипте туди сухим піском, висадіть насіння в лунки і накрийте грядки сухою травою, гілками або клейонкою. При цьому поливати грядку не потрібно.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи можна зберігати часник у холодильнику. І як правильно заморожувати цей овоч.