Яйця вийдуть ніжними, а шкаралупа сама відставатиме: що додати у воду під час варіння
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 971
Яйця варитимете тільки так
Яйця є базовим продуктом у кошику багатьох господинь. Багато хто любить їсти їх на сніданок, готуючи пухкий омлет, також яйця додають у випічку, вони є інгредієнтом багатьох салатів.
Сьогодні ми хочемо розповісти, як зварити яйця так, щоб вони вийшли ніжними та гарно чистилися. Про це інформує "Телеграф".
Як зварити яйця, щоб вони гарно чистилися
Варто пам'ятати, що свіжі яйця чистяться гірше, тому потрібно залишити їх на кілька тижнів у холодильнику та надати перевагу менш свіжому продукту.
Щоб після варіння яйця легко очищалися, а жовток залишався ніжним, існує кілька секретів. Так, яйця потрібно класти у холодну воду, а не в гарячу. Якщо різниці в температурах не буде, шкаралупа не трісне.
Далі необхідно довести воду до кипіння на високому вогні та зменшити його. У воду потрібно додати 0,5 чайної ложки соди із розрахунку на три яйця. Коли вода знову закипить, потрібно вимкнути вогонь. Далі варити не варто — достатньо залишити яйця у гарячій воді на певний час: для некрутих яєць — на 5 хвилин, для яєць вкруту — на 10-12 хвилин. Після цього яйця потрібно перекласти у холодну воду дати їм охолонути у після цього чистити.
Раніше ми писали, як зберігати часник. Про такий спосіб ви точно не чули.