Не тільки чайне листя: що ще знаходиться всередині чайного пакетика

Читать на русском
Автор
Що ж всередині цього маленького пакетика?
Що ж всередині цього маленького пакетика?. Фото Pixabay

Це варто знати про чай

Багато з нас, щодня насолоджуючись чашкою чаю, навіть не замислюються над тим, що саме знаходиться всередині маленького паперового пакетика. Ми розповідали, які інгредієнти здатні замінити цукор у каві. Тепер поговоримо про те, що ми кладемо в свою чашку, заварюючи чай.

Виявляється, не все так просто, як здається на перший погляд. Детально розповідаємо про це разом із Express.

Що може бути всередині чайного пакетика?

Ціле листя чаю зазвичай зустрічається в преміальних сортах чаю. Зазвичай саме воно забезпечує найбагатший смак та аромат. На жаль, зазвичай не йдеться про те, що в чаї є лише такий лист — тільки про те, який його відсоток.

Зламані листочки — це більш доступний варіант. Вони також дають насичений та ароматний напій. Часто також трапляється чайний пил — це найдрібніші частинки чайного листя. Вони швидко заварюються, але можуть надавати гіркий присмак.

Як обрати якісний чай?

Перш за все — читаємо етикетки. Звертайте увагу на склад на упаковці та надписи, які свідчать, яка фракція чайного листя всередині. Ну і крупнолистовий чай зазвичай має кращий смак і менше домішок.

Знаючи, що саме знаходиться всередині чайного пакетика, ви зможете зробити свідомий вибір і не пошкодувати про нього. Також ми розповідали, як відмити руки від грибів.