Не поспішайте викидати светр, що сів після прання: незвичайний лайфхак з квасолею допоможе його врятувати

Читать на русском
Автор
Що робити, якщо светр сів після прання
Що робити, якщо светр сів після прання. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтесь, як повернути речі первісний вигляд

Светри з натуральної вовни, кашеміру або мохера вимагають дбайливого догляду, щоб зберегти форму та м’якість. Перед пранням обов’язково перевіряйте рекомендації на етикетці – одні светри можна прати вручну, інші підходять для прання на делікатному режимі.

Через використання високої температури під час прання светр може значно зменшитися у розмірі. Якщо це сталося, спробуйте використати метод відновлення за допомогою білої квасолі, яким поділився польський ресурс ТОР.

Як відновити светр, що сів

Якщо після прання светр став щільним і зменшився у розмірі, спробуйте метод із водою із білої квасолі, яка допомагає пом’якшити волокна.

  1. Підготуйте квасолю. Насипте в миску 0,5 кг білої квасолі, залийте 2,5 л води й залиште на ніч. У процесі набухання боби виділяють речовини, що пом’якшують шерсть.
  2. Наступного дня зваріть квасолю, потім злийте та збережіть воду – це основа для замочування светра.
  3. Помістіть светр у квасолеву воду на три години. Це допоможе пом’якшити волокна та повернути форму. За необхідності обережно розтягуйте светр у місцях усадки.
  4. Після замочування акуратно відіжміть светр, уникаючи перекручування, і прополощіть у прохолодній воді з м’яким засобом для прання. Потім розкладіть його на рушник, акуратно розтягуючи до потрібного розміру.
  5. Сушіть светр на горизонтальній поверхні, розклавши на сухий рушник. Не вішайте його, щоб уникнути деформації під вагою води.

Цей метод із білою квасолею ефективно пом’якшує та відновлює вовняні волокна, особливо якщо встигнути застосувати його незабаром після усадки.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим обробити своє взуття, щоб воно не пропускало вологу.