Лід на лобовому склі розтане за лічені хвилини: допоможе несподіваний продукт з холодильника

Читать на русском
Автор
Як швидко розморозити лобове скло
Як швидко розморозити лобове скло. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Доступні лайфхаки допоможуть заощадити час

Водіям добре відомо про те, як ускладнюють життя неприємні сюрпризи у вигляді замерзлих вікон авто вранці. Дефіцит часу та відсутність під рукою спеціальних засобів для розморожування можуть ускладнити виїзд із дому та спровокувати запізнення.

Але вихід є і він може бути зовсім несподіваним. Як стверджує Share info, на допомогу в розморожуванні вікон авто прийде огірковий розсіл.

Як огірковий розсіл допоможе у боротьбі із замерзлими вікнами

Огірковий розсіл — це не тільки рідина з-під улюблених солінь, а й ефективний помічник у боротьбі з морозом. Достатньо рівномірно нанести його на скло, і крига почне танути прямо на очах. Секрет у тому, що сіль, що міститься в розсолі, знижує точку замерзання води, що допомагає впоратися зі зледенінням. Цей простий метод дозволяє швидко очистити вікна й не запізнитися на роботу, навіть якщо мороз застав зненацька.

Інші домашні способи розморожування автомобільного скла

Крім огіркового розсолу, є й інші способи, які можна використовувати в екстреній ситуації. Наприклад, звичайна сіль або оцет.

Сольовий розчин. Розчиніть столову ложку солі у склянці теплої води. Нанесіть розчин, що вийшов, на вікно і залиште на кілька хвилин. Для зручності нанесення найкраще використовувати розпилювач. Але будьте обережні, тому що надлишок солі може пошкодити гумові ущільнювачі. Тому цей метод слід використовувати зрідка.

Розчин оцту. Змішайте оцет з водою в пропорції 3:1 та нанесіть на змерзле скло. Оцет швидко розм’якшує кригу, дозволяючи легко видалити його за допомогою скребка. Цей спосіб також зручний та доступний, особливо якщо спеціальних засобів під рукою немає.

Раніше "Телеграф" розповідав, який продукт нанести на дзеркало, щоб воно не потіло.