В Дніпрі рідкого червонокнижного звіра помітили просто на вулиці (фото)

Читать на русском
Автор
2042
Місто Дніпро
Місто Дніпро. Фото Ольга Сербовка

В жодному разі не потрібно намагатися спіймати чи погладити тварину

У Дніпрі у центрі міста на вулиці Січових Стрільців гуляла лисиця, яких в Україні залишилось не так багато. Помітили червонокнижну красуню на вихідних.

Про це повідомляють місцеві телеграм-канали. На вулиці Січових Стрільців дніпряни також вже не вперше бачать чорнобурку.

Чорно-бурі лисиці бувають кількох забарвлень: деякі повністю чорні з білим кінчиком хвоста, інші сірі з блакитним або бурим відтінком, треті з боків попелясті. Іноді в них буває сивина. Ймовірно, як і всі інші хижаки, тварина блукала у пошуках їжі.

Дніпрян застерігають, що в жодному разі не потрібно намагатися спіймати чи погладити лисицю, адже вона може напасти. Ці тварини, особливо в період розселення молодняку, становлять найбільший ризик поширення сказу. При зараженні вони поводяться неоднозначно. Одні можуть нападати на людей, інші навпаки – тягнутися до них і виявляти ласку.

Чорно-бура лисиця - Фото Вікіпедія

На відео, яке опублікували містяни помітно, що лисиця дуже перелякана та намагається втекти. Зазначимо, що на теренах Європи та зокрема в Україні – чорнобурок в дикій природі майже немає.

Раніше "Телеграф" писав про жінку, яка на балконі побачила багато червонокнижних кажанів. Їх було щонайменше 1600 особин.