Подвійний "удар у спину": банки Туреччини та Китаю відмовляються працювати з російськими

Читать на русском
Автор
774
Подвійний "удар у спину": банки Туреччини та Китаю відмовляються працювати з російськими

Російські банки зіткнулися з проблемами

Банки низки дружніх Росії країн вирішили посилити контроль над фінансовими операціями на тлі зростання побоювань щодо можливості потрапити під санкції Заходу.

Як йдеться у матеріалі Bloomberg, йдеться про банки Туреччини, Китаю та ОАЕ. Зокрема турецькі банкіри кажуть, що цей крок призвів до збільшення часу обробки грошових переказів, зростання кількості випадків, коли платежі відправлялися назад або затримувалися на кілька днів.

Деякі із зацікавлених осіб на правах анонімності зазначали, що причиною цього став указ президента США Джо Байдена, який по суті дозволяє країні вводити вторинні санкції через війну в Україні.

При цьому видання повідомляє, що Туреччина прагне вийти зі списку юрисдикцій, нездатних боротися з відмиванням грошей, через який вона має труднощі із залученням інвесторів.

Глава Асамблеї експортерів Туреччини Мустафа Гюльтепе розповів виданню, що перевірка з боку банків призвела до "уповільнення" транзакцій, а експортери мають труднощі з отриманням платежів. У міністерстві торгівлі країни кажуть, що вирішують цю проблему.

На тлі цього, 2 державні банки Китаю розпорядилися переглянути свої операції з російськими клієнтами, а також оголосили про припинення співпраці з російськими організаціями, що потрапили під санкції, пов’язаними зі збройовою промисловістю країни.

Як повідомлялося раніше, наприкінці грудня Байден підписав указ про економічні заходи щодо фінансових установ, які допомагають Росії купувати підсанкційні військові товари. Йдеться про угоди у сфері оборони, технологій, будівництва, а також аерокосмічної та обробної галузей.