У Білорусі готові до співпраці з НАТО, але є умова: хочуть "зовсім небагато"

Читать на русском
Автор
3277
Хренін каже, що у Білорусі ворогів немає
Хренін каже, що у Білорусі ворогів немає. Фото Колаж "Телеграф"

Держава відкрита до співпраці

У Білорусь, після літніх заяв самопроголошеного президента Олександра Лукашенка про напад на країну НАТО без попередження, виступили з повідомленням про готовність відновити "прагматичний діалог" з членами НАТО. Проте у Мінську висувають умову, за якої подальша співпраця буде можлива.

Відповідну заяву на брифінгу зробив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін. Про це пише Зеркало.

"У проєкт доктрини (проєкт нової Військової доктрини Білорусі, — ред.) ми говоримо про те, що Республіка Білорусь відкрита до співпраці у військовій сфері з будь-якими державами. У тому числі і державами НАТО — ми готові відновити прагматичний діалог за умови припинення ними агресивної риторики та дій щодо нас", — зауважив Хренін.

Спікер під час брифінгу наголосив, що Білорусь "продемонструвала зацікавленість у відновленні впливу міжнародних організацій щодо безпеки, таких як ООН, ОБСЄ та інші, ефективному їхньому функціонуванні щодо запобігання та вирішення збройних зіткнень".

А голова оборонного відомства Білорусі додав, що ворогів у них немає.

"У своїй політиці ми на жодного озиратися і підлаштовуватися не збираємося. У нас є інтереси наших народів, є взаємні союзницькі зобов'язання. І тільки ці фактори стоятимуть на главі наших рішень і дій, як самостійно, так і в рамках Союзної держави", — зауважив Хренін.

Раніше "Телеграф" писав, що міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що погрози від Кремля в бік країн НАТО лунають чи не щодня. Це сигналізує про те, що колись Росія дійсно нападе.