Сума величезна: Сенат США проголосував за допомогу для України і не лише

Читать на русском
Автор
1490
Вашингтон Новина оновлена 09 лютого 2024, 16:32
Вашингтон. Фото Корреспондент

Проект передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

Сенат США ухвалив процедурне рішення для подальшого розгляду законопроекту про допомогу для України, Ізраїлю та Тайваню. Йдеться про надання 95 млрд доларів.

Про це повідомляє "Європейська правда". Верхній палаті американського Конгресу вдалося набрати необхідні 60 голосів.

Успішне голосування було за те, щоб розглядати проект за скороченою програмою. Тепер після процедурного голосування має бути підтримка за сам законопроект. Він також має бути схвалений голосами щонайменше 60 сенаторів після дебатів. Ймовірно, голосування відбудеться наприкінці лютого, оскільки члени американського Сенату наступного тижня підуть на двотижневу перерву. Далі, якщо буде необхідна підтримка, проект надійде до Палати представників США.

Законопроект у розмірі 95 млрд. доларів передбачає допомогу трьом країнам. Зокрема, 61 мільярд доларів для України на підтримку її зусиль щодо протистояння агресії РФ, 14 мільярдів доларів для Ізраїлю в його війні проти ХАМАС та ще 4,83 мільярда доларів для підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема Тайваню, та стримування агресії з боку Китаю.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак подякував Сенату за підтримку і зазначив, що це важливий крок спільної боротьби за мир та свободу.

"Історичне голосування! Глибоко вдячний Сенату за рішучість у захисті наших цінностей та незалежності. Це важливий крок зміцненні нашої спільної боротьби за мир та свободу. Переконаний, що разом ми здатні до великих звершень!", – написав Єрмак.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що парламент Британії закликав Європу купувати озброєння у США та передавати Україні, оскільки це в інтересах європейських країн.