США красиво помстилися "Хезболлі" за загибель своїх військових: спрацювали ювелірно (відео)

Читать на русском
Автор
1611
Ліквідація терориста
Ліквідація терориста. Фото Колаж

Об’єднане оперативне командування Іраку заявило, що розглядає ліквідацію аль-Саєді як "нову агресію з боку Сполучених Штатів"

За даними Центрального командування США, 7 лютого в Багдаді (Ірак) був ліквідований командир "Катаїб Хезболла" Вісам Мохаммед Сабер аль-Саєді. Він відповідає за напади на американські війська в регіоні.

За словами офіційних осіб США та Іраку, увечері 7 лютого дрон ударив по автомобілю в Багдаді, під час атаки й загинув командир "Катаїб Хезболла". Інформації про збитки чи жертви серед цивільного населення немає, йдеться у заяві Центрального командування, пише CNN.

"Ми без вагань притягнемо до відповідальності всіх, хто загрожує безпеці наших сил", — заявили в Центральному командуванні.

"Катаїб Хезболла" опублікувала заяву, в якій оплакує аль-Саєді. Терористи зазначили, що його смерть "закликає нас залишатися стійкими у джихадистському підході".

Удар стався в той час, коли США планували атаки у відповідь по підтримуваних Іраном бойовиках, які минулого місяця здійснили атаку безпілотниками на американський аванпост в Йорданії. Тоді загинуло троє американських солдатів.

Об’єднане оперативне командування Іраку заявило, що розглядає ліквідацію аль-Саєді як "нову агресію з боку Сполучених Штатів". Прессекретар Тахсін Аль Хафаджі додав, що цей крок "підриває все порозуміння" між Іраком та США.

Представник адміністрації Байдена повідомив, що удар по командиру "Катаїба Хезболли" не останній у плані відповіді на агресію терористів. За його словами, найближчими днями будуть нові атаки у відповідь.

Він наголосив, що сам удар та час його проведення були ретельно продумані, щоб уникнути загибелі невинних людей. Американські військові розпочали ліквідацію цього командира, як тільки представилася можливість.

Як раніше писав " Телеграф ", троє американських військовослужбовців загинули та від 24 до 40 дістали поранення внаслідок обстрілу військової бази США на території Сирії. Це сталося 28 січня. Безпілотники-камікадзе, запущені заздалегідь проіранськими угрупованнями на сході Сирії, були помилково прийняті американцями за свої місця, внаслідок чого сталося пряме влучення по території бази. Це перший випадок загибелі американських військових протягом останніх кількох місяців, коли проіранські сили регулярно обстрілювали військові об’єкти США в регіоні.

У відповідь Сполучені Штати Америки ввечері 2 лютого знищили десятки цілей у Сирії та Іраку, які належали проіранським терористичним угрупованням.

Наступного дня президент США Джозеф Байден підтвердив, що за його наказом американські війська завдали серії ударів по військових об’єктах проіранських терористів у Сирії та Іраку. Він анонсував продовження атак. Він наголосив, що "наша відповідь почалася сьогодні".