Росія заявила про вихід з Парламентської асамблеї ОБСЄ: названо причину та дату

Читать на русском
Автор
654
ПА ОБСЄ
ПА ОБСЄ. Фото militaryarms.ru

Там заявили, що ПА ОБСЄ — це несамостійна політизована організація

Країна-агресорка Росія заявила про вихід з Парламентської асамблеї ОБСЄ. Це станеться до 21 лютого.

Заяву зробив голова Держдуми РФ В’ячеслав Володін, пише The Insider. За його словами, російська Дума і Рада Федерації синхронно приймуть рішення про призупинення членства Росії в ПА ОБСЄ.

"Найгірше в цій ситуації, що ми ще гроші платимо, причому одні з найбільших платників, тому треба виходити, припиняти перераховувати кошти", — сказав Володін.

Він заявив, що асамблея — це "абсолютно несамостійна політизована організація, що танцює під дудку Вашингтона".

Як відомо, Парламентська асамблея об'єднує 57 держав — членів Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Вона була заснована 1991 року для контролю за виконанням цілей ОБСЄ, розроблення та реалізації механізмів із запобігання та розв’язання конфліктів і сприяння зміцненню та консолідації демократичних інститутів.

Раніше "Телеграф" писав, що Україна оголосила бойкот засіданню Ради міністрів ОБСЄ, на який пропустили главу МЗС Росії Сергія Лаврова. В українському дипвідомстві заявили, що Росія "перетворила організацію на заручника своїх забаганок", а тим часом журналісти пильніше придивилися до організації, яка, за своїм задумом, має бути нейтральною, і виявили, що вона наскрізь просочена кремлівським "десантом".