Усі вигадали росіяни? Замах на принца Саудівської Аравії виявився фейком (оновлено)

Читать на русском
Автор
4464
Мухаммед бен Салман Новина оновлена 07 травня 2024, 18:01
Мухаммед бен Салман. Фото фото з відкритих джерел

Принц живий і не постраждав

Інформація про те, що невідомі нібито вчинили замах на наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана в Джідді, виявилася хибною. Принц живий, а відео нібито підриву авто — старе і жодного стосунку до нього не має.

Про це повідомляє Oriental Express. Чутки про нібито замах розповсюджувала російськомовний Telegram-канал турецького видання Yeni Safak, а пізніше дезінформацію підхопили деякі ЗМІ, у тому числі Sarah News.

Нагадаємо, що інформація про замах на наслідного принца з'явилася вранці 7 травня. Стверджувалося, що замах був організований одним із членів саудівської королівської родини. Нібито сам принц Мухаммад уцілів, але загинуло багато військовослужбовців королівської гвардії. Також була інформація про те, що нападника нібито затримано та заарештовано, а причини замаху розслідуються.

Турецька газета Yeni Şafak стверджувала, що була нібито підірвана машина Мухаммеда бен Салмана, внаслідок чого "загинули члени королівської охорони, але сам наслідний принц залишився живим". У мережі навіть з'явилося відео нібито цього замаху, але воно виявилося хибним.

Відомо, що на саудівського принца раніше дійсно робили замах — у 2017 році. Причому замах на спадкоємця зробив інший саудівський принц. Сам бен Салман не постраждав, нападника вдалося заарештувати. Після з’ясувалося, що останній таким чином намагався позбутися конкурента.

Раніше "Телеграф" повідомив, що Президент України Володимир Зеленський побував у Саудівській Аравії, де провів зустріч із наслідним принцом країни Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Під час зустрічі, зокрема, обговорювалися кроки щодо реалізації українською формулою світу.