На Сонці вивергається темна плазма: чим це може бути небезпечно для Землі та коли її очікувати (відео)

Читать на русском
Автор
588
Виверження на Сонці впливає на Землю Новина оновлена 23 липня 2024, 09:28
Виверження на Сонці впливає на Землю. Фото nasa.gov

Виверження темної плазми може викликати й менші спалахи на світилі

Інтенсивність сонячних плям останнім часом набагато зросла. Напередодні було зафіксоване виверження темної плазми на сонці. Воно має шанс у 60% вплинути на відключення світла на нашій планеті.

Про це пише Daily mail. Йдеться про так званий холодний сонячний спалах з температурою приблизно 20 тисяч °C. Попередження опублікувало національне управління океанічних атмосферних досліджень NOAA. В ньому йдеться, що імпульс темної плазми може привести до коливань електромережі.

Загалом спалах може порушити радіозв'язок, авіаційний зв'язок, роботу супутників. Очікується, що він буде впливати на Землю до п'ятниці 26 липня. Також було опубліковане відео явища, яке показує темну хмару холодного сонячного спалаху, що виривається з сонця.

Дослідження 2023 року показало, що сонячні спалахи з нижчою температурою можуть нанести більше шкоди ніж звичайні. Вони відповідають за випромінювання, яке впливає на роботу приладів на землі. NOAA також зазначає, що протягом доби від спалаху у понеділок, кількість спалахів середнього класу на сонці може бути збільшена.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в джунглях Мадагаскару знайшли 21 вид живих істот, яких вчені вже дуже давно не фіксували. Серед них гігантська багатоніжка, яку ніхто з вчених не бачив 126 років.