Путіну відключили інтернет: хакери "поклали" провайдера адміністрації президента РФ і інших структур

Читать на русском
Автор
1595
Путіну відключили інтернет: хакери "поклали" провайдера адміністрації президента РФ і інших структур

У низці регіонів Росії значно ускладнена чи неможлива діяльність державних відомств агресора

Невідомі кіберволонтери здійснили атаку на московського інтернет-провайдера. Він забезпечував інтернетом адміністрацію Путіна та ще низку держструктур РФ.

Про це повідомляє пресслужба ГУР МОУ. За її даними, йдеться про провайдера "акадо-телеком". Він "зламався" внаслідок дій хакерів.

"Вказана компанія забезпечує послугами низку державних структур терористичної росії, зокрема адміністрацію путіна, фсб, фсо, органи місцевого самоврядування у москві та інших регіонах, "сбєрбанк" та інші об’єкти", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом 21 та 22 січня російські користувачі почали масово скаржитися на відсутність інтернету та неможливість зв’язатися зі службою підтримки "акадо".

"У результаті виниклих проблем як у москві, де розташована штаб-квартира провайдера, так і в низці регіонів росії значно ускладнена або неможлива діяльність державних відомств агресора", — інформують у розвідці і додають, що точний розмір збитків уточнюється.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що проукраїнські хакери здійснили атаку на сайт московського БТІ (Бюро технічної інвентаризації). Даний ресурс зберігає в собі дані про нерухомість, технічні паспорти, відомості про зношування, інформація про комунікації та інші документи.