"А за райдугу на небі почнуть саджати?": у РФ засудили дівчину за "пропаганду ЛГБТ" через сережки (відео)

Читать на русском
Автор
Що кажуть адвокати
Що кажуть адвокати. Фото Колаж "Телеграф"

Дівчину таки викликали на бесіду до Центру протидії екстремізму

Мешканка Нижнього Новгорода отримала п'ять діб адміністративного арешту. Причиною стали її сережки у вигляді жаб, розфарбованих у сім кольорів веселки. Прикраси викликали невдоволення перехожих — ймовірно, прихильників забороненого у Росії рухом "Чоловіча держава".

Дівчина в кафе була не сама. Про це пишуть росЗМІ.

Якоїсь миті до столика пари підійшов невідомий і запитав: "Ви в курсі, яка у нас ситуація зараз у країні?", потім він почав чіпати супутника дівчини, і смикати за значок у вигляді прапора України, приколотий до грудей молодика. Невідомий вимагав зняти значок, на що хлопець відповів: "У нас не заборонено носити символіку інших країн". На що підійшов заявив: "Зараз зірву", почав штовхати парубка і зірвав значок. Агресивний чоловік знімав на відео, коментуючи: "відео піде у відділ боротьби з екстремізмом". До об'єктива також потрапила Анастасія, на якій були одягнені сережки у кольорах веселки.

Сережки у вигляді веселки

Після цього дівчину таки викликали на бесіду до Центру протидії екстремізму і, як стверджують правозахисники, там, незважаючи на зусилля адвоката, її затримали та залишили на ніч. Наступного дня суд виніс ухвалу про п'ять діб арешту за статтею про публічну демонстрацію символіки екстремістської організації.ї

Як зазначає "Радіо Свобода", відео, через яке заарештували дівчину, з'явилося 29 січня, зокрема, в телеграм-каналі В'ячеслава Позднякова "Чоловіча держава".

Адвокат повідомив, що в суді так і не було точно визначено, який саме символ демонструвався, і що ніхто з допитаних правоохоронців, які склали протокол, також не зміг назвати, яка саме символіка була продемонстрована підзахисною.

А ось про долю молодика, з чиїх грудей зірвали значок, нічого не повідомляється.

В мережі відреагували на це. Люди не стримують емоцій.

Раніше "Телеграф" писав, що у РФ стукач доніс на футбольну команду дитсадка через веселку. Місцевий житель звернувся до поліції через прапор з веселкою на матчі дитсадківців.