Байден закликав винести документ про допомогу Україні на голосування Конгресу США: Джонсон уже зробив неприємну заяву

Читать на русском
Автор
2955
Конгрес США
Конгрес США

Військова допомога Україні залишається за крок від прийняття

Якщо Палата представників негайно поставить законопроєкт про військову допомогу Україні та Ізраїлю на голосування, він буде прийнятий з першої спроби, як це сталося в Сенаті. Тим часом речник Палати Майк Джонсон відмовляється виносити його на голосування.

Таку думку під час екстреного звернення висловив президент США Джо Байден, який закликав речника нижньої палати Конгресу не затягувати з розглядом документа.

"Немає жодних сумнівів: якщо законопроєкт Сенату винести на розгляд Палати представників — він пройде. І речник це знає", — зазначив Байден.

За його словами, це не просто критично важлива допомога для України, яка продовжує боротися проти вторгнення Росії, а також дуже необхідний крок для самих США. Байден зазначив, що цей крок допоможе Заходу повернути упевненість у тому, що на Вашингтон все ще можна покластися і що він залишається надійним союзником.

Крім того, президент США зазначив, що якщо зараз залишити Україну без підтримки та дозволити їй програти, то ціна для Заходу буде значно вищою, оскільки російський диктатор на досягнутому не зупиниться.

Варто зазначити, що раніше з такою заявою виступав і лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, який зазначив, що має намір поговорити з Джонсоном про голосування.

"Якщо законопроєкт винесуть на голосування, його підтримають як республіканці, так і демократи Палати представників. Лідери Палати представників мають вчинити правильно та провести голосування за пакет", — зазначив він.

Як повідомлялося раніше, Сенат США 13 лютого проголосував за виділення 95 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Більшість цих коштів має піти Україні — 60 мільярдів доларів.

Тепер він має пройти через Палату представників, проте її спікер Джонсон вже негативно висловлювався про цей законопроєкт і заявив, що не виноситиме його на голосування найближчим часом.

"Поки ми займаємося процесом виділення асигнувань, на нас чекають негайні терміни, і саме цьому зараз приділяється увага в Палаті", — сказав він.

Проти документа виступає колишній президент Дональд Трамп, який вимагає, щоб гроші були передані у вигляді кредиту, а не безоплатної допомоги.