Запрошення України до НАТО: у США зробили невтішний прогноз

Читать на русском
Автор
1747
Колаж "Телеграф"

Представник США розповіла, на чому має зосередитись НАТО

У США не очікують, що Україна отримає запрошення до членства в НАТО на саміті Альянсу в Вашингтоні. Він має пройти 9-11 липня цього року.

Про це заявила постійний представник США при НАТО Джуліанна Сміт, пише Reuters. Таку заяву вона зробила, відповідаючи на запитання під час телефонної розмови з журналістами перед зустріччю міністрів оборони НАТО в четвер, 15 лютого.

"Що стосується саміту цього літа, я не очікую, що Альянс надасть запрошення на даному етапі… Ми дуже багато працювали з Вільнюського саміту минулого року, щоб зробити ряд кроків, щоб продовжувати допомагати нашим друзям в Україні з необхідними реформами в їхній власній країні, щоб наблизитися до євроатлантичної інтеграції. І ми продовжуємо зосереджуватися, перш за все, на підтримці їх у поточній боротьбі та забезпеченні їхньої перемоги на полі бою", — сказала Сміт.

Нагадаємо, раніше Державний департамент США спростував інформацію ЗМІ про те, що адміністрація президента Джо Байдена начебто виступає проти членства України в НАТО.

У статті Foreign Policy говорилося, ніби Вашингтон і Берлін вважають, що приймати Україну в НАТО рано. Нібито США та Німеччина виступають проти запрошення країни до НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні. Водночас східноєвропейські країни, навпаки, вважають, що Україна має отримати запрошення до Альянсу.

Раніше "Телеграф" повідомив, що президент Володимир Зеленський пояснив, чому НАТО не запрошує Україну стати членом Північноатлантичного Альянсу. За його словами, всі сигнали щодо "часткової участі" нічого не означають.