3600 та 6600 гривень для українців: хто може претендувати на отримання допомоги

Читать на русском
Автор
2659
Українці можуть отримати додаткові виплати
Українці можуть отримати додаткові виплати. Фото Відкриті джерела

Є дві категорії українців, для яких передбачено допомогу

В Україні деякі сім’ї мають право на отримання додаткової грошової допомоги у розмірі 3600 грн та 6600 грн. Однак ця допомога доступна лише для низки категорій.

Про це повідомили на сторінці Міністерства соціальної політики України у Facebook. Зазначається, що 3600 грн виплачують на кожного дорослого та 6600 грн на дитину.

Так, йдеться про малозабезпечені сім’ї, які проживають у певних районах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей. За зимовий період вони можуть отримати фінансову допомогу. Програма підтримки діє протягом трьох місяців.

"За даними реєстрів ми формуємо перелік громадян, які найбільше потребують фінансової підтримки, а UNICEF спрямовує кошти на допомогу цим сім’ям із розрахунку – за три місяці у розмірі 3 600 грн на місяць на кожного отримувача та додатково – 6 660 грн на кожну дитину", — йдеться у повідомленні.

Для кого передбачено допомогу

  • малозабезпечені домогосподарства, у складі яких є дитина з інвалідністю віком до 18 років;
  • малозабезпечені сім’ї з дітьми віком до 18 років, які не отримують виплати від інших міжнародних організацій.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що деякі категорії українців можуть отримати від 20 до 50 тисяч гривень. Однак це стосується лише мешканців однієї області.