Фермери змушені знижувати вартість: в Україні різко подешевшав популярний овоч, що буде з цінами далі

Читать на русском
Автор
1184
Овочі
Овочі. Фото freepik.com

Зараз ціна вже в середньому на 53% нижча, ніж на початку лютого минулого року

У той час як в Україні почала дорожчати капуста, інший популярний овоч демонструє зниження ціни. Морква подешевшала на 17%.

За даними порталу EastFruit, 8 лютого виробники відвантажували моркву по 8-12 грн/кг, що в середньому на 17% дешевше, ніж тижнем раніше. У супермаркетах овоч вже знизився в ціні порівняно із січнем, і ймовірно буде дешевшати і надалі, оскільки пропозиція від місцевих господарств зростає.

"Через досить теплу погоду якість даної продукції у сховищах дрібних господарств почала стрімко погіршуватися. Це змушує фермерів розпродувати наявні запаси", — пояснили аналітики.

Разом з тим, великі виробники, які мають умови для зберігання, призупинили продаж своєї продукції через велику пропозицію на ринку. Ймовірно, вони почнуть продавати свої запаси, коли ціни зростуть.

На цей час ціна на моркву в Україні вже в середньому на 53% нижча, ніж на початку лютого 2023 року. При цьому більшість учасників ринку не відкидають ймовірності подальшого зниження цін на овоч.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в Україні подорожчала картопля, і ціни продовжують зростання. Нині цей популярний в Україні коренеплід вже коштує вчетверо більше, ніж минулого року.