Не досить надійний захист: експерт назвав поширені помилки, які роблять ваші акаунти вразливими

Читать на русском
Автор
Шахраї в інтернеті Новина оновлена 25 червня 2024, 19:48
Шахраї в інтернеті. Фото Ілюстративне фото

Двофакторна аутентифікація – це не панацея, каже експерт

Двофакторна аутентифікація (2FA) часто розглядається як надійний метод захисту онлайн-акаунтів, але фахівці попереджають, що поширені помилки при її використанні можуть зробити ваші дані вразливими.

На це зокрема звертає увагу Mr. Jarvis, експерт Інституту дослідження кібервійни в інтерв'ю "Як врятуватися від інтернет-шахраїв і зберегти свої гроші: поради українцям". "Телеграфу" він розповів, які помилки можуть допомогти злочинцю здійснити на вас хакерську атаку.

"Основною помилкою є встановлення, наприклад, Google Authenticator на той же пристрій, де вже зберігаються паролі та авторизовані акаунти. Це значно підвищує ризик компрометації", — зазначає експерт.

За його словами, сучасний темп життя змушує багатьох людей, включаючи високопосадовців, виконувати роботу з мобільних телефонів. Однак таке поєднання робить акаунти більш вразливими.

Для підвищення безпеки Mr. Jarvis рекомендує:

  • Встановлювати додатки для 2FA на окремі пристрої, які не мають доступу до мережі.
  • Не зберігати паролі на тому ж пристрої, де встановлено 2FA.
  • Використовувати різні пристрої для роботи та для підтвердження входу в акаунти.

Експерт підкреслює, що правильне використання двофакторної аутентифікації є ключовим елементом у захисті персональних та робочих акаунтів від несанкціонованого доступу.

Також "Телеграф" розповідав про нову тактику шахраїв у Telegram та Instagram. Вони намагаються вкрасти профіль у соцмережі за 24 години.